Homeopathie

homeopathie2
 
Homeopathie

Homeopathisch arts
Als arts voor homeopathie moet ik ter zake kundig zijn. Dat betekent zowel een goede medische diagnose kunnen stellen als een afweging maken of de behandeling verantwoord is. Eventueel aanvullend met extra informatie van de huisarts of specialist. Uiteraard is grondige kennis van de homeopathie vereist om een middel te kiezen die past bij de klacht. Alleen dan kan ik ingeschreven staan bij de AVIG (Artsen Vereniging Voor Integrale Geneeskunde).

Hoe gaat de behandeling met homeopathie?
Ik ga eerst een uur met je praten over de klacht. Aan de orde komen vele aspecten van je leven(s-stijl) en voorgeschiedenis. Daarna zoek ik het juiste middel erbij. Ook of er voedingsintoleranties zijn. Na 2-6 weken kom je terug om met mij te bespreken hoe het met je gaat. Afhankelijk daarvan krijg je hetzelfde- of een ander middeltje voorgeschreven. Bij verbetering van je klacht wordt de frequentie van het consult minder met zo’n 2 tot 6 maanden. Ben je genoeg opgeknapt dan stopt het gebruik van het homeopatische middel.

Inname van de homeopathische korreltjes
De werkende stoffen (bv van een plant, mineraal) worden op een melksuiker korrel gespoten. Die neem je in afhankelijk van de potentie, soms
1 maal/dag tot 1 maal/maand. Het middel wordt onder de tong het beste opgenomen.

Veiligheid van homeopathie
Homeopathische middelen zijn verdund tot een veilige sterkte. Wel is bekend dat klachten eerst kortdurend, meestal licht, kunnen verergeren. Voor mij als homeopathisch arts is dat vaak een goed teken want de behandeling slaat aan. Mocht je zo’n ‘beginverergering’ krijgen neem dan gerust even contact op voor overleg.

Follow up
Krijg je een nieuwe klacht of heb je een lastige periode in je leven met stress, verdriet, griep of iets dergelijks kom je weer langs op de praktijk. Hetzelfde middel kan dan weer helpen of we zoeken naar een nieuwe oplossing. Met enkele consulten per jaar blijf je ‘lekker in je vel!’

Kosten
Een (eerste) consult van 2 uur kost 110,-, van 1 uur 90,- en een kort consult 75,-. Als je aanvullend verzekerd bent krijg je een deel vergoed, afhankelijk van de verzekering die je hebt. Meestal is dat 40 of 60 euro bij een arts. Kijk maar of de AVIG of NAAV erbij staan, daar ben ik bij aangesloten.

Privacywet
De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. BeleefBalans verwerkt diverse persoonsgegevens. Dit is nodig om je medisch goed te kunnen behandelen en voor het maken van de nota. In de praktijk ligt een print van de privacyverklaring voor je klaar ter inzage.