BeleefBalans

beleefbalans2
 
BeleefBalans

Bovenstaand logo is van de praktijk BeleefBalans. Twee mensen zie je, dynamisch in interactie met elkaar. Geven en ontvangen in voortdurende uitwisseling: elkaars krachtige inspiratiebron. Zo werkt BeleefBalans.

In feite betekent ‘in balans zijn’ dat je plezier hebt in het leven en zin om dingen te doen. Je goed voelen en in balans zijn geeft lichaam en geest de rust en ontspanning die ze nodig heeft. Je hebt het gevoel de hele wereld aan te kunnen. Alles gaat veel makkelijker, het werk, huishouden, aandacht voor de kinderen etc.


Verstoorde balans

Wanneer, om wat voor reden ook, de balans zoek is voel je je niet meer zo prettig. Door factoren die vanuit jezelf komen; verkeerde voeding, spanning, emoties, onzekerheid, nooit nee durven zeggen. Of juist van buitenaf komen; ziekte of verlies van een dierbare, werkdruk, echtscheiding, ruzies, puberende kinderen. Soms kunnen het heel kleine dingen zijn maar samen kunnen ze voor behoorlijk wat onrust zorgen.

 
In balans blijven

Hoe je in balans komt, is voor iedereen verschillend. Regelmatig afspreken met vrienden, de frisse buitenlucht ingaan, sporten, ontspannende massages, yoga, meditatie. Dit zijn allemaal manieren om rust en ontspanning te krijgen die nodig zijn om balans te beleven. Soms heb je wat extra hulp nodig om deze weer te (her)vinden. (Kleuren) acupunctuur of homeopathie kan je hierbij helpen.

 
Natuurlijk herstel…

Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze. De grondlegger ervan is Samuel Hahneman. Hij was arts en scheikundige en ontdekte een belangrijke natuurwet. Een stof (mineraal, plant of dierlijk product) die bepaalde verschijnselen veroorzaakt, is ook in staat diezelfde verschijnselen te verhelpen. “Het” basis principe van de homeopathie. Terecht staan driekwart van de Nederlanders positief tegenover homeopathie. Een milde en effectieve manier van behandelen… Het doel van homeopathie en acupunctuur is herstel van je natuurlijke evenwicht. Zowel lichamelijk als psychisch.