Over Rita

rita-de-ruiter3
 
Arts acupuncturist & ouderengeneeskunde

Mijn naam is Rita de Ruijter. Vanaf 1999 bestaat mijn praktijk in Amersfoort aan het Bastion. De acupunctuur studie deed ik in 1996 bij de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV). Na de eerste specialisatie in Traditionele acupunctuur (TCM) volgde al snel die van de oor- schedel- en polsacupunctuur.
De opleiding homeopathie heb ik gedaan aan het Post Academisch Curriculum Homeopathie (PACH), waar artsen in drie jaar opgeleid worden tot klassiek homeopaat.

Na mijn studie geneeskunde aan de VU te Amsterdam (1994) specialiseerde ik me in de ouderenzorg na een omzwerving via Chirurgie, Universitair Docent en Keuringsarts.
Als arts voor ouderen werk ik met name in een verpleeghuis. Clienten wonen daar permanent door een chronische ziekte als Parkinson of Dementie. Of komen er revalideren na een gebroken heup of andere operatie. Zorg rond het levenseinde is een van mijn specialisaties.

 

Kijken naar de mogelijkheden…

Altijd vind ik het een uitdaging om samen te zoeken naar balans. Kijken naar de mogelijkheden die er nog zijn. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen. En… de acupunctuur & homeopathie verwondert me nog dagelijks door de snelle en goede resultaten.

De kleinste verandering wordt uiteindelijk groot. Ik geniet dan ook als ik het voor me zie gebeuren… In mijn praktijk of in het verpleeghuis.

 
In contact komen

Op deze site staat informatie over zowel de acupunctuur & homeopathiepraktijk als mijn werk als arts ouderengeneeskunde. Verder inspireert het leven me dagelijks tot het schrijven van verhaaltjes die je kunt lezen in mijn columns. Wil je verdere informatie, neem dan gerust contact op.

Ik ontmoet je graag… Rita.